Subsidiárny rozmer rodinnej politiky - Lenczová, T.
Koncepčné zámery štátnej rodinnej politiky SR, ktorú prijala vláda v júni 1996. V tomto dokumente sa predpokladá ústup od štátneho paternalizmu. Princíp subsidiarity v štátnej rodinnej politike. Tento princíp (lat. subsidium - pomoc) sa vzťahuje na tie oblasti života spoločnosti, kde ide o pomoc relatívne silnejšieho slabšiemu alebo z pozície vyššej riadiacej úrovne.