Problémy fungovania politických systémov - Liďák, Ján
Problematika vzťahu medzi prezidentskou a parlamentnou mocou. Vzťah medzi politickými inštitúciami a stabilitou demokracie. Otázky nastolenia vlády pre posilnenie a udržanie demokracie. Štúdia vytyčuje základné otázky a naznačuje riešenie spomenutých problémov. Fungovanie politických systémov. Prezidentská a parlamentná forma vlády. Zmiešané systémy. Stranícky systém. Volebné systémy.