Economics as a Humanistic Discipline - Novak, M.
Viac ako sto rokov sa ekonómia rozvíja na základe exaktných vied, matematiky a fyziky. Tri whigovské stratégie. Prvoradosť ľudského kapitálu. Od socializmu ku kapitalizmu. Tri slobody v jednej. Vzájomná prepojenosť morálnej, kultúrnej, politickej a hospodárskej slobody.