Přírodní zdroje - energie, suroviny, biomasa - Jeníček, Vladimír
Prírodné zdroje, ich vymedzenie a klasifikácia. Globálny surovinový a energetický problém. Evolúcia vybratých zložiek prírody. Rozdelenie degradovaných pôd vo svete.