Stratégie finančného investovania - Vlachynský, Karol
Pojem finančné investície a krátkodobý finančný majetok. Finančné investovanie ako proces získavania finančných investícií. Základné typy stratégií finančného investovania: stratégia tvorby optimálneho portfólia, tradingové stratégie, arbitrážne stratégie, stratégie zabezpečovania hodnoty portfólia cenných papierov, zabezpečovacie (hedgingové) stratégie.