Národné účty v trhovej ekonomike - Šimkovic, J.
Národné účty predstavujú číselnú zostavu štatisticky vyčíslených výsledkov dosahovaných v spojitosti s tvorbou produkcie. Základom ich zostavovania je analýza kolobehu tokov, ktoré prebiehajú v národnom hospodárstve spravidla za jeden rok. Národohospodárske bilancovanie - národné účty. Národné účty sa opierajú o rozlišovanie štyroch druhov aktivít realizovaných tokmi transakcií.