Ekonomická transformácia a teória verejnej voľby - Figura, Ivan
Vznik a rozvoj osobitnej časti ekonomickej vedy - ekonómia politiky a z nej najmä teória verejnej voľby (public choice theory). Charakteristika teórie verejnej voľby. Charakter a postavenie politiky, politikov a vlády. Priebeh privatizácie v transformujúcich sa krajinách z hľadiska teórie verejnej voľby.