Hledají se personální stratégové - Mohr, G.
Personálny marketing - vyhľadávanie personálu, rozvoj a využívanie ľudských zdrojov - dôležitý faktor udržujúci konkurencieschopnosť v obchode. Zásady personálnej stratégie: inzercia, výberové konanie, rozvoj ľudských zdrojov, kultúra a identita firmy.