Quo vadis sociálne partnerstvo na Slovensku a v Čechách? - Čambáliková, Monika
Podoby sociálneho partnerstva. Sociálne partnerstvo v SR a ČR. Kompetencie tripartity. Legislatívna úprava tripartity. Tripartita v politickom systéme. Hlavné témy tripartity. Obsah a štruktúra generálnych dohôd 1993-1996. Rada hospodárskej a sociálnej dohody (RHSD) a podpora transformačnej politiky. Inštitúcie sociálneho partnerstva: otázky legitimizácie a korporativizmu.