Opozícia kritizuje dosah regulácie miezd na privátnu sféru - Švec, P.
Opatrenia vlády SR na stabilizáciu makroekonomického prostredia. Mzdová regulácia a zvýšenie spotrebnej dane z uhľovodíkových palív a mazív. Disproporcia medzi mzdou a produktivitou. Výhrady opozície a odborov voči postihu súkromného sektora.