Tantiémy v akciových spoločnostiach - Fekete, Imrich
V súčasnom období o tantiémach pojednáva Obchodný zákonník a to len v rámci ustanovení o akciovej spoločnosti. Podiel členov predstavenstva a členov dozornej rady na zisku (tantiému) môže určiť valné zhromaždenie zo zisku určeného na rozdelenie. Tantiémy a iné druhy odmien členov štatutárneho orgánu. Zisk akciovej spoločnosti určený na rozdelenie. Rozhodnutie o výplate tantiém. Určenie výšky tantiém. Účtovanie tantiém. Zdaňovanie tantiém.