Európske penzijné fondy v súčasnosti - Škrovánková, Lea, 1954-
V európskych krajinách existujú rôzne spôsoby zabezpečenia penzie: štátne dôchodkové zabezpečenie, súkromné penzijné poistenie, iné typy poistenia. Výpočet výšky penzie. Penzijné schémy. Úloha štátu v oblasti dôchodkového zabezpečenia.