Práca, zamestnanosť a sociálny štát - Kvapilová, Erika
Súvislosti medzi pojmami práca, zamestnanosť a sociálny štát. Význam platenej práce. Zamestnanosť a nezamestnanosť - ekonomická a politická interpretácia. Charakter súčasnej nezamestnanosti a meniace sa vzory zamestnanosti a práce. Stratégie boja za zvyšovanie zamestnanosti. Negatívne dôsledky zmien v zamestnanosti. Dopad na systémy sociálneho zabezpečenia.