Trh práce a nástroje monitorovania ceny práce. 1 - Hubert, Jaromír
Mzdy na trhu práce v Česku a Slovensku od r. 1970. Vysvetlenie základných pojmov na trhu práce - trh práce, ekonómia trhu práce, mzdová sadzba, ekonómia práce. Zamestnanecké výhody a kompenzácie. Charakteristika nákladov práce. Funkcie trhu práce: dopyt po práci, ponuka práce, určenie mzdy na trhu práce, porušenie rovnováhy, pôsobenie a vplyv odborov, negatívne faktory. Činnosť Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR.