Nezamestnanosť absolventov škôl možno znižovať len užšou spoluprácou zamestnávateľov so vzdelávacími inštitúciami - Rievajová, Eva
Absolventi škôl a problém nezamestnanosti. Nezamestnanosť absolventov škôl je problémom nielen na Slovensku, ale aj v Európe. Potreba prepojenia vzdelávacích programov na potreby praxe. Podniky by mali spolupracovať pri tvorbe učebných plánov. Sezónne výkyvy a regionálne rozdiely v nezamestnanosti mladistvých. Vzdelanie a šanca zamestnať sa. Zamestnávanie mladistvých na Slovensku podporuje aj legislatíva.