K rozpočtové a daňové reformě prěd sedmdesáti roky - Vencovský, František
Rok 1927 bol systémovým zlomom v ekonomickej histórii prvého Československa. Nové chápanie a štruktúra štátneho rozpočtu. Nový daňový systém. Zavedenie tzv. stabilizačných bilancií. Osobnosti vtedajšieho ekonomického diania - Alois Rašín a Karel Engliš.