Možnosti daňovej kontroly v prípade nespolupracujúceho - špekulujúceho podnikateľa - Burák, Emil
Opatrenia daňového úradu, ak si daňovník neplní svoje daňové povinnosti. Sankcie za nepredloženie dokladov v termíne, ani na opakovanú výzvu. Deklarovanie straty alebo odcudzenia účtovných dokladov v podnikaní. Nesplnenie dôkaznej povinnosti daňovníka pri určení výšky dane. Finančné straty podnikateľa z dôvodu tzv. doruby dane nepriamou cestou.