Centrální banky a využití ražebného: studie transformujících se ekonomik - Hochreiter, E.
Analýza procesu vzniku razobného centrálnych bánk a jeho distribúcia medzi makrosektory v krajinách s transformujúcou sa ekonomikou za r. 1993 v porovnaní s Rakúskom a SRN. Význam nezávislosti centrálnych bánk. Legislatíva centrálnej banky potrebná pre vznik razobného v sledovaných krajinách.