Deriváty a kapitálová přiměřenost bank - Jílek, Josef
Aktivity zahraničných a českých bánk v derivátoch majú dopad na úverové riziko bánk. Potreba upraviť kapitálovú primeranosť bánk zahrnutím úverového rizika derivátov do rizikovo vážených aktív. Dve metódy stanovenia úverového ekvivalentu: metóda momentálnej expozície, metóda pôvodnej expozície. Bilaterálny netting (kompenzácia). Rizikové váhy. Príklad výpočtu úverového ekvivalentu.