Kapitálovú primeranosť nespĺňajú iba reštrukturalizujúce sa slovenské banky - Žitňanský, Eduard
Národná banka Slovenska sa vo svojej Správe o menovom vývoji v SR za prvý štvrťrok 1997 venuje aj bankovému sektoru. Základné imanie bankového sektora. Podiel zahraničného kapitálu poskytnutého pobočkám centrálami zahraničných bánk. Limit kapitálovej primeranosti, ktorý stanovuje NBS všetkým bankám. Ide o podiel rizikových aktív na kapitále banky. Štyri transformujúce sa banky tento limit nesplnili. Kapitál na výpočet kapitálovej primeranosti. Problém kapitálovej primeranosti Konsolidačnej banky, š.p.ú.