Optimalizácia štruktúry bilancie komerčnej banky - Longauerová, A.
Cieľom každej banky je optimalizovať štruktúru svojej bilancie. Etapy procesu optimalizácie štruktúry bilancie: 1. Utvorenie systému hodnotenia rizík určitými ukazovateľmi. 2. Analýza rizikovosti štruktúry bilancie a analýza rentability obchodnej činnosti banky. 3. Odvodenie noriem rizikovosti štruktúry. 4. Kontrola súčasného stavu štruktúry bilancie a jej porovnávanie s normovanými hodnotami.