Bulharský lev sa viaže na nemeckú marku pevným kurzom - Gajdoš, V.
Problémy okolo bulharskej meny, ktoré by mal od 1. 7. 1997 riešiť menový výbor. Stanovenie pevného kurzu bulharského leva. Obnovenie dôvery k bulharskej mene. Zmiernenie problémov okolo bankovníctva. Oneskorenie štrukturálnych zmien.