Swapy - Vlachynský, Karol
Swap - dohoda o výmene série platieb medzi dvoma alebo viacerými subjektmi. Menový swap - keď sa vymieňajú platby v rozdielnych menách. Bázický swap - keď sa vymieňajú úrokové platby počítané podľa pohyblivých sadzieb s rozdielnou referenčnou sadzbou. Príklady.