Britská ópiová cesta do Číny Hongkong Hodina H. 3 - Brabec, J.
Britská koloniálna nadvláda v Hongkongu. Hospodárske a sociálne dôsledky ópiovej vojny s Čínou. Cieľavedomá narkotizácia Číňanov v prvej polovici 19. storočia.