K ekonomickým kořenům odlišného politického vývoje zemí indického subkontinentu - Foltýn, Jaroslav
Hospodárskopolitický vývoj a stratégia Indie s cieľom dosiahnutia nezávislosti. Koncepcia demokratického socializmu. Koncepcia indikatívneho demokratického plánovania a zmiešanej ekonomiky. Progresívne zmeny v hospodárskej politike v rokoch šesťdesiatych až osemdesiatych. Hospodárskopolitický vývoj Pakistanu a Srí Lanky.