Nové trendy v hospodářské politice arabských zemí - Wagner, R.
Porovnanie hospodárskej situácie arabských krajín s európskymi a ázijskými krajinami. Proces zjednocovania arabských krajín. Organizácie zjednocujúce arabské krajiny: Liga arabských štátov, Organizácia krajín vyvážajúcich ropu, Organizácia arabských krajín vyvážajúcich ropu, Rada pre spoluprácu arabských krajín v Zálive a ďalšie organizácie. Formovanie novej ekonomickej stratégie v arabských štátoch. Sociálne dôsledky politiky ekonomických reforiem a privatizácie. Situácia v poľnohospodárstve, vodnom hospodárstve a priemysle. Stratégia priemyselnej politiky. Káhirská ekonomická deklarácia.