Placení účtu za gulášový komunismus. 2 Maďarský vývoj a makroekonomická stabilizace z pohledu politické ekonomie - Kornai, János
Pokračovanie článku z č. 2/97. Postupná transformácia vlastníckych vzťahov a inštitúcií (historické podmienky). Privatizácia štátnych podnikov. Rozvoj súkromného sektora. Liberalizácia a reforma právnej infraštruktúry. Vznik rôznych odborových organizácií. Transformácia maďarskej ekonomiky z pohľadu politickej ekonómie a politickej filozofie.