Po niekoľkoročnom poklese pozitívny obrat Extra príloha Incheba 1997 - Česnek, K.
O problémoch hospodárstva SR a stratégii vlády pri jeho rozvoji, hovorí minister hospodárstva SR K. Česnek. Hodnotenie priebehu reštrukturalizácie a modernizácie hospodárstva, rozvoj odvetvia priemyslu a služieb. Prítomnosť zahraničného kapitálu v slovenskom hospodárstve. Hodnotenie priebehu privatizácie a vývoj v sprivatizovaných podnikoch. Riešenie odvetvia špeciálnej výroby. Dôvody vysokého prepadu obchodného salda v r.1996.