Tŕnistá transformačná cesta najcentralizovanejšej ekonomiky Príloha Hospodárskych novín - Guniš, R.
Vývoj hospodárskej situácie v Rumunsku po politických zmenách r. 1989 a súčasné trendy. Orientácia na trhy Európskej únie. Krátkodobé úspechy s infláciou. Nízke tempo privatizácie. Program a ciele novej vlády. Podmienky účasti a obchodovanie na Burze cenných papierov v Bukurešti (BSE). Obchodovanie na mimoburzovom trhu RASDAQ. Hlavné regulačné opatrenia trhu. Dane. Poplatky. Insider trading (zneužívanie dôverných informácií o spoločnosti).