Hlad vo svete spôsobuje aj nesprávna agrárna politika vyspelých krajín - Janků, Jaroslav
Manchester - 41. kongres Medzinárodnej federácie poľnohospodárskych novinárov - Výroba potravín a ochrana planéty. Problém uživenia svetovej populácie, problém hladu a chudoby, problém naučiť ľudí hospodáriť na pôde. Otázka dotovania poľnohospodárstva. Problém odstránenia hladu vo svete.