Poslaním Štátneho fondu trhovej regulácie SR v poľnohospodárstve je zabezpečovať rovnovážnosť agropotravinového trhu - Harag, Š.
Úlohy a pôsobnosť Štátneho fondu trhovej regulácie SR v poľnohospodárstve podľa zákona č.270/1991 Zb. Zdroj príjmov a výdavky fondu. Posudzovanie žiadostí pre výber subjektov.