Pozície výrobcov potravín sa po náročnom období posledných šiestich až siedmich rokov začínajú pomaly stabilizovať - Dobrucká, Lucia
Situácia v slovenskom potravinárskom priemysle v r. 1996. Ceny potravín, odbytová bariéra, pokles dopytu po potravinách, prebytok potravín na trhu, zníženie surovinovej základne. Potreba finančných zdrojov na reštrukturalizáciu potravinárskeho priemyslu, koncentráciu výroby a jej zefektívnenie.