Slovenské poľnohospodárstvo by vstupom Slovenska do EÚ nemalo stratiť - Pitoňák, A.
Uplatňovanie Spoločnej poľnohospodárskej politiky v krajinách strednej a východnej Európy. Celkový objem hrubého domáceho produktu asociovaných krajín v porovnaní s ostatnými štátmi Európskej únie. Realizácia záväzkov z Urugvajského kola GATT a rokovaní Svetovej obchodnej organizácie. Podiel slovenského poľnohospodárstva na tvorbe HDP.