Spomalenie ekonomickej recesie poľnohospodárstva sa realizuje na úkor ceny práce - Buchta, Stanislav
Vývoj priemerných nominálnych miezd v poľnohospodárstve naznačuje tendenciu zhoršovania mzdovej parity voči iným odvetviam národného hospodárstva. V porovnaní s inými odvetviami bolo tempo rastu miezd v poľnohospodárstve absolútne i relatívne najnižšie. Nízka cena práce v slovenskom poľnohospodárstve sa stáva brzdou ďalšieho rozvoja odvetvia.