Zvýšenie produktívnosti slovenského poľnohospodárstva je základný predpoklad konkurencieschopnosti na zahraničnom i domácom trhu - Ižáková, Viera
Zmeny, ktoré vznikli počas reformného obdobia v agrárnej politike Slovenska v r. 1990 - 1996. Ciele reformy a výsledky transformácie. Riešenie problému nedostatkovosti finančných zdrojov. Zahraničný obchod s poľnohospodárskymi a potravinárskymi výrobkami. Východisko na ukončenie reformy v poľnohospodárstve.