Štát, zákonodarstvo a hospodárska súťaž - Žitňanská, L.
Zákonné bariéry konkurencie - právne normy, ktoré svojim dopadom na ekonomické prostredie pôsobia reštriktívne na hospodársku súťaž na trhu. Vytváranie ekonomických podmienok pre fungovanie hospodárskej súťaže. Sociálne a ekologicky orientované trhové hospodárstvo. Koncepcia sociálneho trhového hospodárstva a ekologicky orientovaného hospodárstva (Müller-Armack, A., Rich, A.). Zakotvenie typu hospodárskeho systému v Ústave SR a jeho vplyv na legislatívu Slovenskej republiky. Vplyv asociačnej dohody na legislatívu Slovenskej republiky.