Teritoriální rizika z netradičních pohledů. 4 - Škorpil, M.P
Česká republika členom OECD od r. 1996. Štruktúra poistených vývozných úverov. Zahraničnoobchodná bilancia ČR. Od r. 1994 objem dovozov Česka prevyšoval objem vývozov. Vznik verejnoprávnej poisťovne, ktorej poslaním je podpora proexportnej politiky, Exportní garanční a pojišťovací společnost, a.s. - EGAP.