Zavedenie dovozného depozita - Gerstner, J.
O zavedení dovozného depozita vláda SR rozhodla 22. apríla 1997. Toto opatrenie vlády treba chápať ako jedno z legálnych opatrení v celom kontexte súboru opatrení na ochranu domácej výroby a podporu zahraničného obchodu. Cieľom vyhlášky o zavedení dovozného depozita je pomôcť pri riešení problému pasívneho salda obchodnej bilancie SR. Úplné znenie vyhlášky MH SR č.122/1997 Z.z. o zavedení dovozného depozita s komentárom. Príloha k vyhláške. Názov tovarov.