Štyri zásady obchodnej stratégie. 1 Vládna podpora exportu v Spojených štátoch - Smiešny, Jaroslav
Od r. 1992 pracuje v USA tzv. Koordinačný výbor na podporu obchodu - Trade Promotion Coordinating Commitee - TPCC na podporu amerického exportu. V r. 1996 vypracoval TPCC komplexnú vládnu stratégiu na zabezpečenie zahraničnej konkurencie. Regionálne proexportné stratégie. Odvetvové proexportné stratégie. Financovanie exportu.