Vláda SR: Dovozné depozity majú uprednostniť domácu výrobu - Švec, P.
Zavedenie dovozných depozít v apríli 1997 českou stranou a v máji 1997 slovenskou stranou. Dovozné depozitá a ich vplyv na vzájomný obchod Slovenska a Česka. Príčiny zavedenia dovozného depozita. Kritický postoj obchodníkov s potravinami v SR a ČR k tomuto vládnemu opatreniu. Výhody a nevýhody zavedenia dovozného depozita pre obidve strany.