Zahraničné investície v strednej a východnej Európe - Šaková, Beáta
Z obsahu: Asociované štáty k EÚ nevyhnutne potrebujú zahraničné investície. Slovensko zatiaľ nevyužíva výhody, ktoré mu núka výhodná geografická poloha a lacná pracovná sila. Z pobaltských štátov je najúspešnejšie Estónsko. Česká republika priťahuje zahraničné firmy. Poľsko láka veľkým a perspektívnym trhom. Medzi asociovanými krajinami vedie Maďarsko. Najmenšie Slovinsko vôbec nie je posledné. Rumunsko ide cestou úľav pre investorov.