Aktivita investorov bezpečnejšia Príloha Hospodárskych novín - Koribský, J.
Vznik agentúry pre mnohostranné investičné záruky (Multilateral Investment Guarantee Agency - MIGA), jedného z členov skupiny Svetovej banky, r. 1988. Podpora investovania v rozvojových krajinách poisťovaním rizík, ktoré musia podniky podstúpiť pri aktivite v týchto regiónoch. Podpora aktivít hlavne v Ázii a Latinskej Amerike.