Polstoročie v znamení MMF Príloha Hospodárskych novín - Koribský, J.
Medzinárodný menový fond a riešenie problémov svetovej ekonomiky. Možnosti vyústenia búrlivého vývoja MMF do globálnej stability. Riešenie povojnových neduhov. Dlhodobá stabilita ceny zlata. Vznik novej rezervnej jednotky - špeciálnych práv čerpania (Special Drawing Rights - SDR). Bohaté zdroje financovania. Prerušené členstvo Československa v MMF. Francúzsky líder Michel Camdessus. Pravidlá rozhodovania po Kingstonských dohodách. Stanovovanie tranží podľa vývoja ekonomiky. Úvery pre (Česko)-Slovensko. Stand-by úver pre samostatné Slovensko.