Rozmanitosť ako faktor rozvoja - Černá, J.
Prispôsobovanie sa slovenskej ekonomiky podmienkam, diktovaným vývojom globalizujúcej sa svetovej ekonomiky. Rozdelenie sveta na bloky. Globalizácia svetovej ekonomiky, konkurencia na svetových trhoch. Orientácia transformujúcich sa krajín na trhy v EÚ. Pôsobnosť nadnárodných korporácií a dcérskych spoločností v medzinárodnom obchode. Vzťah Slovenska k EÚ. Budovanie infraštruktúry. Investície v zahraničí. Obchodná bilancia s Ruskom.