Prognóza hospodářského vývoje v EU ve světle maastrichtských kritérií konvergence - Trakal, S.
Pre výber členských štátov EÚ, ktoré ako prvé vstúpia do III. fázy hospodárskej a menovej únie k 1. 1. 1999, bude rozhodujúce splnenie kritérií konvergencie podľa Zmluvy o Európskej únii (Maastrichtská zmluva) v r. 1997. Plnenie kritérií konvergencie: inflácia, dlhodobé úrokové sadzby, kurzová stabilita, verejné rozpočty, verejný dlh.