Spory o inštitucionálnu prestavbu Európskej únie a stratégiu jej rozširovania - Iša, Ján
Nová vývojová etapa Európskej únie - inštitucionálna prestavba a podstatné rozšírenie jej členov. Úlohy medzivládnej konferencie EÚ. Stratégia dvojitej reformy (reforma samej EÚ, urýchlenie transformácie v štátoch strednej a východnej Európy). Utváranie štruktúrovaných vzťahov medzi pridruženými krajinami SVE a inštitúciami EÚ.