Právo v postmodernej situácii - Bárány, Eduard
Celospoločenský mocenský a právny rámec odoláva chaosu postmodernej situácie a prispieva k poriadku. Rast významu mocenského charakteru práva v postmodernej situácii. Postmoderná situácia nekorešponduje s Kantovou myšlienkou kategorického imperatívu a tiež s tromi princípmi práva: všeobecnej záväznosti práva, všeobecnosť zákona a rovnosti pred zákonom.