Finančné právo a jeho uplatňovanie v podmienkach bankovej sústavy v Slovenskej republike - Grúň, Ľubomír
Postavenie finančného práva ako vedeckej a pedagogickej právnej disciplíny a jeho charakteristika z pohľadu súčasnej situácie v legislatívnom procese. Otázky vnútornej systemizácie finančného práva. Účasť noriem finančného práva na modelovaní právnych vzťahov, ktoré vznikajú pri činnosti bánk v Slovenskej republike. Náčrt jednej z možných ciest ďalšieho vývoja finančného práva, ktorá by viedla k profilovaniu finančného bankového práva ako jedného z pododvetví finančného práva.