Niektoré problémy kalkulácie nákladov do produktov životného poistenia - Sekerová, Viera
Poistné, ktoré zaplatí klient poisťovni, sa skladá z dvoch častí: 1. Nettopistné - výpočet je založený na poistnomatematických princípoch, výšku ovplyvňujú použité úmrtnostné tabuľky a kalkulačná úroková miera. 2. Náklady poisťovne spojené s poistením. Príklady.