Poistné podmienky v teórii a praxi - Fekete, Imrich
Súčasťou poisťovníctva je aj pojem - poistné podmienky. Slovenská legislatíva rozlišuje všeobecné a osobitné poistné podmienky (zákon SNR č. 24/1991 Zb. o poisťovníctve). Právna úprava poistnej zmluvy sa skladá z troch úrovní: zákon (Občiansky zákonník), poistné podmienky (všeobecné a osobitné), zmluvné dojednania.